Lev dagen


Startside
Bedre livsstil
Lev dagen
Life Coaching
Foredrag
Forebyg stress
Om os

 

 

projektleder og projektledelse

Lev dagen - hver dag

Indhold eller tomhed

Vi kender alle sammen dage, hvor der sker meget. Ofte er det noget nyt der sker. Det er dage med meget "indhold", hvor det om aftenen føles som om den  samme morgen er for flere dage siden.

Vi kender også alle sammen dage, hvor der ikke er noget "indhold". Måske er der ikke sket meget den dag. Måske har det været en travl dag, men det der er sket, er det der plejer at ske - arbejde, børn, mad, TV og så i seng. Det er dage, der ikke giver noget "indhold" i livet. Det er dage, hvor hvis man en uge senere tænker på hvad der egentligt skete den dag, så kan man stort set ikke huske det.

Ofte tager den ene "tomme" dag den anden. Vi har så pludseligt levet en uge uden noget særligt indhold. En ene uge tager den anden, og vi har så pludseligt levet en måned uden noget særligt indhold. Den ene måned tager den anden, og vi har levet ét helt år uden noget særligt indhold. Der var måske en enkelt sommerferie, som vi husker, og så nogle mærkedage og så julen. Prøv at tænk på sidste år. Var det et "godt" år for dig? Var der fylde? Føler du at du fik noget ud af hver dag? ... Hvis du svarer ja på disse spørgsmål, så håber jeg at du stadigvæk lever på samme måde. Hvis du svarer nej på et eller flere af dem, så skal du lære at "leve dagen"!

Hvorfor leve dagen?

Hvis du ikke lever dagen, så tager den ene dag den anden og tiden forsvinder mellem hænderne på dig. Jeg har ofte snakket med folk, som arbejder med at passe gamle mennesker. Mange gamle, der ikke har så lang tid igen, er kede af de ting, som de IKKE fik gjort. - Hvordan vil du have det, når du en dag ikke har så lang tid igen? Glæde dig over alle de ting, som du har oplevet? Eller ærgre dig over de ting, som du IKKE fik oplevet? ... Lær af dem, der ikke har så lang tid igen. De fortryder de ting, som de IKKE fik gjort. Det er meget sjældent de fortryder de ting, som de gjorde.

"Du må hellere gøre noget der måske er forkert, end ikke at gøre noget"

Succes eller fiasko

Der er mange, der har undersøgt hvorfor nogle mennesker får succes i deres liv og mange andre ikke gør det. Svaret er så simpelt, at man næsten ikke vil tro på det. Lidt simplificeret skal der TO ting til:

  1. Gør de små ting
  2. Hav et mål, og gå efter det det

Det vigtigste er at gøre de små ting. Det betyder at man bevidst vælger hvad man vil bruge dagen til og gør tingene. Vi har en tendens til at udskyde tingene, eller ikke at gøre dem færdige. Vi har en tendens til at se TV i stedet for at lave noget konstruktivt. En simpel metode, der kan hjælpe alle er:

  1. Skriv hver aften de 3 vigtigste ting for dig lige nu, og som du vil gøre næste dag.
  2. Nummerer dem 1 - 3, hvor 1 er det allervigtigste.
  3. Næste dag laver du nr. 1 helt færdigt først, og derefter nr. 2 helt færdigt, og derefter nr. 3 (tænd første TV'et når nr. 3 er lavet helt færdigt!)

Vær realistisk når du vælger de tre vigtigste ting, således at de er overkommelige (Hvis du f.eks. ønsker at skrive en bog, så kan målet om aftenen være at "skrive 10 sider næste dag"). Og lad være med at vælge hverdagsting, som at købe ind, lave mad o.l. Det skal være nye ting, så som at ringe til n.n., at male xx vinduer, at læse bogen yy, at skrive et læserbrev, at tilmelde dig et aftenskolekursus, hænge et billede op, osv. På den måde får du hver dag altid lavet det, der er vigtigst for dig. Hvis du laver 3 ting hver dag, så har du på ét år lavet mere end 1.000 vigtige ting. Jeg kan love dig, at alene ved at gøre det, så kommer dit liv til helt af sig selv til at blive meget meget bedre! Du kan bruge samme metode på både arbejde og privatliv, således at du hver aften vælger 6 ting.

Når du skal vælge de "vigtigste ting", så skal du selvfølgelig vide hvad der er vigtigt for dig. Du ved det sikkert, men ellers er det noget af det vi finder ud af med Life Coaching.

"Ved hver dag at lave de 3 vigtigste ting, så får du hurtigt et bedre liv"

Se filmene

Se filmen "De døde poeters klub" med bl.a. Robin Williams - Filmen viser, hvordan man kan vende et ligegyldigt liv (symboliseret med en flok ligeglade unge) til et rigt liv ved at "gribe dagen" - "carpe diem"!

Se filmen "En ny dag truer" med bl.a. Bill Murray - (Den person, der har fundet på den danske titel, har ikke forstået filmen) Filmen viser, hvordan man med et liv, der er gået i stå (den samme dag gentager sig) først kommer videre, når kan får skabt den perfekte dag - hvor man lever dagen fuldt ud!